17/04/2019

The future of work is likely to herald a wide range of new jobs, many of which we can scarcely conceive today. There has been understandable attention given to the kind of skills these jobs might require. 

So what are the most important soft skills according to Udemy?  Here is their top 10:

https://www.forbes.com/sites/adigaskell/2019/02/22/what-are-the-top-10-soft-skills-for-the-future-of-work/#4e7417cb7f1f

10/04/2019

Cada dos o tres anys, tècnics de la Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) elaboren un informe en el que analitzen les principals tendències de canvi a nivell social, polític i econòmic que impacten en la educació.

L’informe afirma que “l’educació té un paper important a realitzar en equipar als estudiants amb les competències necessàries per a progressar en el futur global”.

I sabeu de quines competències estem parlant?

Les podreu trobar llegint el següent article: https://educacion.ladiaria.com.uy/articulo/2019/2/la-ocde-analiza-las-tendencias-globales-que-el-sistema-educativo-deberia-tener-en-cuenta-los-proximos-anos/

03/04/2019

Descobreix les noves tendències internacionals en matèria d’educació i com aquestes afectaran als sistemes educatius de tot el món.

Ens ho explica Andreas Schleicher, director d’educació de la OSDE i coordinador de PISA, resumides en 10 punts:

https://www.bbc.com/mundo/noticias-47184461

27/03/2019

Ja coneixes els beneficis d’estudiar el Batxillerat Internacional?

Estudiar el Batxillerat Internacional obre les portes tant a estudiar a una universitat estrangera com per a tenir una bona posició en el món laboral cada vegada més globalitzat.

Coneix 10 dels beneficis d’aquest programa, al següent article de Finanzas Personales:

https://www.finanzaspersonales.co/trabajo-y-educacion/articulo/10-razones-para-hacer-bachillerato-internacional/53327

20/03/2019

Les 10 claus del futur del treball:

Adaptar-se a les noves demandes del mercat laboral no és un caprici, sinó una necessitat. Durant una jornada a Londres organitzada per Linkedin, diferents responsables de varies companyies van debatre sobre aquestes noves necessitats.

Llegeix l’article complet de Cinco Días al següent enllaç:

https://cincodias.elpais.com/cincodias/2018/11/13/fortunas/1542137332_482079.amp.html?__twitter_impression=true

12/03/2019

Preneu atenció! Les empreses cada vegada més, sol·liciten de personal qualificat per a l’entorn industrial actual.

Us deixem un interessant article de La Vanguardia Tecnologia que ens diu: “a la industria 4.0 le sobran máquinas y le faltan profesionales cualificados” on es posa de manifest que, competències com la flexibilitat i la capacitat per solventar problemes són qualitats humanes molt valorades en un entorn de màquines.

A continuació teniu el link de l’article:

https://www.lavanguardia.com/tecnologia/20190307/46893035712/industria-40-empleo-formacion-profesional-profesionales-mano-de-obra-espana.html?utm_campaign=botones_sociales_app&utm_source=social-otros&utm_medium=social

6/03/2019

Sabeu què són les “soft skills” i per a què són tan necessàries al món laboral?

Les “soft skills” traduït literalment com a habilitats toves, són cada vegada més importants en el món laboral. A més de les habilitats tècniques i professionals, els professionals busquen en els futurs empleats aquestes “soft skills” que serien la flexibilitat, el bon tracte amb clients i companys, i la capacitat de treballar en equip.  Al Batxillerat Internacional  Voramón de l’escola Voramar et donem les eines per a desenvolupar-les.  Inscriu-te ara! Recordem que les portes obertes es celebren els dies 22 i 23 de març.

Llegeix més sobre aquest nou concepte a l’article de Connect Americas:

https://connectamericas.com/es/content/las-%E2%80%9Csoft-skills%E2%80%9D-ganan-importancia-en-el-mundo-laboral

27/02/2019

Vols saber quines són les 10 millors startups del món en educació digital del 2018? EnlightED les va escollir entre les més de 615 startups que es van presentar.

A l’article de la pàgina Ticpymes pots descobrir-les:

http://www.ticpymes.es/emprendedores/noticias/1107523049104/conoce-10-mejores-startups-de-educacion-digital-del-ano.1.html

20/02/2019

Estar preparat per al futur professional cada vegada és més difícil ja que es necessiten noves habilitats adaptades a la tecnologia i necessitats del moment. Descobreix quines 7 habilitats són les més importants per a un estudiant i poder tenir un futur d’èxit al següent article d’Universia:

http://noticias.universia.edu.pe/consejos-profesionales/noticia/2015/05/21/1125224/7-habilidades-estudiantes-deben-tener-futuro-exitoso.html

13/02/2019

Preguntes freqüents

Javi Arróspide, professor de secundària, explica al seu article “Bachillerato Internacional para newbies” la seva experiència personal com a professor d’aquest programa, les idees errònies que es tenen sobre aquest i la diferència amb el batxillerat convencional.

Podeu llegir l’article complet aquí:

https://masalladellimite.wordpress.com/2019/01/15/bachillerato-internacional-para-newbies/amp/?__twitter_impression=true

12/02/2019

Casos d’èxit dels alumnes de Batxillerat Internacional

Well done to #IBDP student and robotics enthusiast Ariel Wang for her admission to Harvard University to study Mechanical Engineering!

Ariel Wang, a student at West Vancouver Secondary has been admitted into Harvard for its distinguished Mechanical Engineering Program. Her time at the Robotics Academy has ignited her passions and she is ready to take on the world!

05/02/2019

Coneix el CAS (Creativitat, Activitat i Servei)

El CAS (Creativitat, Activitat i Servei) es una tècnica que permet potenciar als alumnes el seu desenvolupament personal i interpersonal a través de l’aprenentatge mitjançant l’experiència. Es cursa al llarg de tot el programa i fa participar als alumnes en una varietat d’activitats i finalment reflexionen sobre les seves experiències. Pots trobar més informació sobre aquesta tècnica d’aprenentatge al següent enllaç:

https://www.ibo.org/es/programmes/diploma-programme/curriculum/creativity-activity-and-service-projects/

29/01/2019

El Batxillerat Internacional, el programa que està canviant l’educació

“Lo más importante es la adquisición de competencias, en el sentido de que los alumnos aprenden la técnica de resolución de problemas y fomenta el pensamiento crítico en un contexto siempre global”, explica Maripé Menéndez a l’article per a la revista El Confidencial. Pots llegir-lo complet al següent enllaç:

https://www.elconfidencial.com/alma-corazon-vida/2015-03-04/el-bachillerato-internacional-el-exigente-programa-que-esta-cambiando-la-educacion_721296/

11/01/2019

What we can learn from inquiring into the arts

Two teachers reflect on the role that visual and performance arts play in an IB education

At the opening ceremony of IB Global Conference in October, students from Amadeus International School, Vienna, Austria, sang in front of a packed auditorium of over 2,000 educators. As well as entertaining the audience, the performance offered an active and meaningful learning process for the primary and secondary students involved.

Lidia Campanale, Primary Years Programme (PYP) Music Teacher and Choir Director at the school, believes that that the way we teach arts subjects —music, visual arts, dance and drama—must become “a manifesto of student agency”.